Nieuws

Nieuwe praktijkassistente

12/12/2022

Graag willen wij jullie voorstellen aan onze nieuwe praktijkassistente Bianca! Haar foto is op dit moment alleen nog op onze Facebookpagina te zien.

Bianca is vandaag begonnen aan haar inwerkperiode en zal daarna zelfstandig de spreekuren op de maandag ondersteunen.

Wij heten Bianca van harte welkom in ons team en wensen haar ontzettend veel werkplezier!

Vertrek praktijkassistente Heidi

24/11/2022

Heidi heeft een prachtige kans gekregen om terug naar haar roots als dokterassistente te gaan, zich daarin verder te ontwikkelen en het werk is ook nog dichter bij huis. We gunnen haar deze mogelijkheid, ook al is het slikken om een teamlid na ruim 20 jaar los te moeten laten. We hebben er een mooie, gezellige en smakelijke laatste dag van gemaakt. Met een lach en traan en haar armen vol kado's hebben we Heidi uitgezwaaid.

Zwangere verloskundige

23/11/2022

Tijdens de fotoshoot in september maakten we een superleuke foto, waarmee Zoë haar zwangerschap aankondigt.

In april verwachten Zoë en haar vriend hun tweede kindje. 

Voor haar zwangerschapsverlof zijn we nog druk op zoek naar een vervangende collega.

Student verloskunde Ruth

07/11/2022

Ruth Laverman, 2e jaars student verloskunde AVAG, komt 7 weken bij ons stagelopen. We hopen haar veel van ons prachtige vak te kunnen laten beleven. Heel veel stageplezier, Ruth!

Vacature (dokters)assistente per december.

14/10/2022

Wij zoeken een assistente die ons team ondersteunt tijdens de spreekuurdagen. Je beantwoordt de telefoon, maakt afspraken en bent het aanspreekpunt voor de aanstaande ouders. Je zorgt voor een optimaal verloop van het spreekuur zodat de verloskundige en echoscopiste hun werk goed kunnen doen. Daarnaast voer je enkele medisch technische handelingen uit, hierbij is nascholing mogelijk. Ook heb je een aantal taken als praktijkassistente.

Functie-eisen:

Ben jij enthousiast, gedreven en klaar om in een gezellig team te komen werken?

Stuur ons je brief met CV per mail naar maatschap@denieuwevaart.nl

Reageer uiterlijk 31-10-2022

Fotoshoot

28/09/2022

Het was de hoogste tijd voor nieuwe team- en individuele foto's nu we weer op volledige bezetting zijn. Met dank aan #MariekeVogelzang van #TimetoShine en #PandOko in De Krim hebben we weer fantastische foto's kunnen maken en staat iedereen weer op "haar beste ik" op de foto! Kijk op onze website en geniet mee :-)

Nieuwe collega

01/08/2022

Per 01-08-2022 start Aisha Kooij als verloskundige!
Door haar komst kan iedereen met vakantie en zijn de werkdagen wat beter verdeeld.
We wensen haar heel veel werkplezier bij ons!

Nieuwe verloskundigen!

01/02/2022

We hebben 2 nieuwe collega's! Herma Ebbers en Elze Marsman zijn de nieuwe vaste verloskundigen in ons team. Herma zal zowel spreekuur als dienst doen, Elze werkt alleen de spreekuren. Wij zijn heel blij met hun komst en wensen hen veel werkplezier in onze praktijk! 

Livestream Covid & zwangerschap

05/01/2022

Woensdag 12-01-2022 om 20.00u organiseren de beroepsgroepen van gynaecologen (NVOG) en verloskundigen (KNOV) en het ministerie van VWS een livestream voor (zwangere) vrouwen over vruchtbaarheid, zwangerschap en Coronavaccinatie. Er wordt ingegaan op de meest gestelde vragen over zwangerschap en vaccineren tegen Corona. Ook is er de mogelijkheid om vooraf en tijdens de livestream vragen te stellen en direct antwoord te krijgen.

Deelnemen kan direct via de link op de website van de NVOG: https://www.nvog.nl/livestream/

Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis (en kan anoniem)

 

Petitie sluiting hartcentrum UMCG

24/12/2021

Het hartcentrum UMCG voor (kinder)hartchirurgie dreigt te worden gesloten. De overheid wil de toekomstige zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen centraliseren in het Westen van Nederland, waardoor deze zorg in Noord-Nederland gaat verdwijnen.

Deze beslissing van de overheid kan desatreuze gevolgen hebben voor duizenden zieke kinderen en volwassen hartpatiënten in Noord-Nederland. Met de petitie wil het UMCG dit besluit aanvechten en vragen om de besluitvorming te heroverwegen. Alle expertise die in 75 jaar is opgebouwd wordt in 1x teniet gedaan. Daarnaast heeft dit ook effect op de andere complexe en acute zorg rondom de patiënt. Integrale kindzorg is dan niet meer mogelijk.

Steun de hartpatiënten uit onze eigen regio en teken de petitie tegen de sluiting van het hartcentrum UMCG!

 

Lichtjesloop Dedemsvaart

12/12/2021

Iedere 2e zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Overal ter wereld worden om 19.00u lokale tijd kaarsjes aangestoken om alle overleden kinderen of andere dierbaren als gemiste sterretjes te herdenken. Zo wordt de wereld letterlijk even verlicht voor iedereen die een sterretje moet missen. Help jij mee om de wereld te verlichten?

In Dedemsvaart is dit jaar voor het eerst een lichtjeswandeltocht om recreatieplas de Kotermeer. Wees welkom om dit samen te delen en te doen!

Waarneming december 2021

28/11/2021

Voor de komende periode is het gelukt om voor een aantal dagen waarneming te vinden vanwege verloskundige capaciteitsproblemen. Samira Erabai en Ester van den Broek zullen in december voornamelijk (dag)diensten voor ons gaan doen. Wij zijn ontzettend blij met hun komst en hulp! Een hele fijne tijd gewenst in ons team!

Nieuwe student verloskunde: Aisha

14/11/2021

Van 15-11-2021 t/m 23-01-2022 komt Aisha Duijvesteijn haar eindstage bij ons doen. Haar stage valt onder het vitale beroep van zorgverlener. U kunt haar tegenkomen tijdens de spreekuren, bevallingen en kraamvisites. We wensen haar een leuke stage toe met mooie leermomenten en véél bevallingen!

Onder het kopje "verloskundige in opleiding" stelt Aisha zich voor.

Laatste werkdag verloskundige Lidewij

23/09/2021

Vandaag is Lidewij's officiële laatste werkdag in onze praktijk . Door een verhuizing gaat ze elders in het land aan de slag. Wij wensen haar veel werkplezier bij verloskundige praktijk Anno! Gelukkig komt Lidewij ons team de komende tijd af en toe nog een dag versterken, zodat we haar nog niet helemaal hoeven te missen.

Nieuwe student verloskunde: Mendy

06/06/2021

Vanaf 07-06-2021 t/m 09-07-2021 zal 1e jaars student verloskunde Mendy van Leussen bij ons stage komen lopen.

We wensen haar een leuke en leerzame tijd toe. Hopelijk dienen er zich spoedig bevallingen aan, zodat Mendy zelf kan ervaren hoe prachtig ons vak is.

Nieuwe verloskundige Lidewij

13/05/2021

Onze "student" Lidewij Bangma is 11-05-2021 beëidigd aan de Verloskunde Academie Groningen en we mogen haar nu "collega" noemen. Lidewij start 16-05-2021 met haar verloskundige werkzaamheden bij ons. Het team van De Nieuwe Vaart wenst haar veel werkplezier toe!

Afscheid Greetje en Jackie

25/02/2021

Vandaag is een hele bijzondere dag. Het is namelijk de allerlaatste werkdag voor Greetje en Jackie in onze praktijk.

Greetje zal na bijna 18 jaar werkzaam te zijn geweest als assistente in de praktijk gaan beginnen aan haar welverdiende pensioen.                                                                                                                              

Jackie die in 1989 de Verloskundige Praktijk overnam, gaat ook haar verloskundige en echoscopische werkzaamheden in onze praktijk beëindigen.

We zijn ontzettend dankbaar voor het vele werk, de tijd en liefde die zij beiden in de praktijk hebben gestoken! Wij zijn supertrots op beide collega's en hun vertrouwen in ons.

Vanwege de Corona-maatregelen is een afscheidsreceptie o.i.d. niet mogelijk. maar als team van onze Verloskundige Praktijk gaan we (Coronaproof) beide collega's een welverdiende en hartverwarmende laatste werkdag bezorgen.

------------

P.S. Het werd een zéér bijzondere dag. Een bloemenzee, lekkers in overvloed, een brievenbus vol kaarten, en mensen die speciaal kwamen met een attentie.                                     

Dank aan alle (oud)-zwangeren die gereageerd hebben op onze mail. Mede dankzij jullie is dit een meer dan geslaagde dag geworden.

Nieuwe student verloskunde

31/01/2021


Van 01-02-2021 t/m 02-04-2021 komt Lidewij Bangma bij ons haar eindstage doen. Haar stage valt onder het vitale beroep van zorgverlener. U kunt haar tegenkomen tijdens de spreekuren, bevallingen en kraamvisites. Mocht u bezwaar hebben, laat ons dit gerust weten. We wensen Lidewij een leerzame en leuke stagetijd toe!

Onder het kopje "verloskundige in opleidingen" stelt Lidewij zich voor.