Nieuws

Nieuwe collega

01/08/2022

Per 01-08-2022 start Aisha Kooij als verloskundige!
Door haar komst kan iedereen met vakantie en kunnen we een stapje terugdoen in werkdagen.
We wensen haar heel veel werkplezier bij ons!

Nieuwe verloskundigen!

01/02/2022

We hebben 2 nieuwe collega's! Herma Ebbers en Elze Marsman zijn de nieuwe vaste verloskundigen in ons team. Herma zal zowel spreekuur als dienst doen, Elze werkt alleen de spreekuren. Wij zijn heel blij met hun komst en wensen hen veel werkplezier in onze praktijk! 

Livestream Covid & zwangerschap

05/01/2022

Woensdag 12-01-2022 om 20.00u organiseren de beroepsgroepen van gynaecologen (NVOG) en verloskundigen (KNOV) en het ministerie van VWS een livestream voor (zwangere) vrouwen over vruchtbaarheid, zwangerschap en Coronavaccinatie. Er wordt ingegaan op de meest gestelde vragen over zwangerschap en vaccineren tegen Corona. Ook is er de mogelijkheid om vooraf en tijdens de livestream vragen te stellen en direct antwoord te krijgen.

Deelnemen kan direct via de link op de website van de NVOG: https://www.nvog.nl/livestream/

Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis (en kan anoniem)

 

Petitie sluiting hartcentrum UMCG

24/12/2021

Het hartcentrum UMCG voor (kinder)hartchirurgie dreigt te worden gesloten. De overheid wil de toekomstige zorg voor patiënten met aangeboren hartafwijkingen centraliseren in het Westen van Nederland, waardoor deze zorg in Noord-Nederland gaat verdwijnen.

Deze beslissing van de overheid kan desatreuze gevolgen hebben voor duizenden zieke kinderen en volwassen hartpatiënten in Noord-Nederland. Met de petitie wil het UMCG dit besluit aanvechten en vragen om de besluitvorming te heroverwegen. Alle expertise die in 75 jaar is opgebouwd wordt in 1x teniet gedaan. Daarnaast heeft dit ook effect op de andere complexe en acute zorg rondom de patiënt. Integrale kindzorg is dan niet meer mogelijk.

Steun de hartpatiënten uit onze eigen regio en teken de petitie tegen de sluiting van het hartcentrum UMCG!

 

Lichtjesloop Dedemsvaart

12/12/2021

Iedere 2e zondag in december is het Wereldlichtjesdag. Overal ter wereld worden om 19.00u lokale tijd kaarsjes aangestoken om alle overleden kinderen of andere dierbaren als gemiste sterretjes te herdenken. Zo wordt de wereld letterlijk even verlicht voor iedereen die een sterretje moet missen. Help jij mee om de wereld te verlichten?

In Dedemsvaart is dit jaar voor het eerst een lichtjeswandeltocht om recreatieplas de Kotermeer. Wees welkom om dit samen te delen en te doen!

Waarneming december 2021

28/11/2021

Voor de komende periode is het gelukt om voor een aantal dagen waarneming te vinden vanwege verloskundige capaciteitsproblemen. Samira Erabai en Ester van den Broek zullen in december voornamelijk (dag)diensten voor ons gaan doen. Wij zijn ontzettend blij met hun komst en hulp! Een hele fijne tijd gewenst in ons team!

Nieuwe student verloskunde: Aisha

14/11/2021

Van 15-11-2021 t/m 23-01-2022 komt Aisha Duijvesteijn haar eindstage bij ons doen. Haar stage valt onder het vitale beroep van zorgverlener. U kunt haar tegenkomen tijdens de spreekuren, bevallingen en kraamvisites. We wensen haar een leuke stage toe met mooie leermomenten en véél bevallingen!

Onder het kopje "verloskundige in opleiding" stelt Aisha zich voor.

Laatste werkdag verloskundige Lidewij

23/09/2021

Vandaag is Lidewij's officiële laatste werkdag in onze praktijk . Door een verhuizing gaat ze elders in het land aan de slag. Wij wensen haar veel werkplezier bij verloskundige praktijk Anno! Gelukkig komt Lidewij ons team de komende tijd af en toe nog een dag versterken, zodat we haar nog niet helemaal hoeven te missen.

Nieuwe student verloskunde: Mendy

06/06/2021

Vanaf 07-06-2021 t/m 09-07-2021 zal 1e jaars student verloskunde Mendy van Leussen bij ons stage komen lopen.

We wensen haar een leuke en leerzame tijd toe. Hopelijk dienen er zich spoedig bevallingen aan, zodat Mendy zelf kan ervaren hoe prachtig ons vak is.

Nieuwe verloskundige Lidewij

13/05/2021

Onze "student" Lidewij Bangma is 11-05-2021 beëidigd aan de Verloskunde Academie Groningen en we mogen haar nu "collega" noemen. Lidewij start 16-05-2021 met haar verloskundige werkzaamheden bij ons. Het team van De Nieuwe Vaart wenst haar veel werkplezier toe!

Afscheid Greetje en Jackie

25/02/2021

Vandaag is een hele bijzondere dag. Het is namelijk de allerlaatste werkdag voor Greetje en Jackie in onze praktijk.

Greetje zal na bijna 18 jaar werkzaam te zijn geweest als assistente in de praktijk gaan beginnen aan haar welverdiende pensioen.                                                                                                                              

Jackie die in 1989 de Verloskundige Praktijk overnam, gaat ook haar verloskundige en echoscopische werkzaamheden in onze praktijk beëindigen.

We zijn ontzettend dankbaar voor het vele werk, de tijd en liefde die zij beiden in de praktijk hebben gestoken! Wij zijn supertrots op beide collega's en hun vertrouwen in ons.

Vanwege de Corona-maatregelen is een afscheidsreceptie o.i.d. niet mogelijk. maar als team van onze Verloskundige Praktijk gaan we (Coronaproof) beide collega's een welverdiende en hartverwarmende laatste werkdag bezorgen.

------------

P.S. Het werd een zéér bijzondere dag. Een bloemenzee, lekkers in overvloed, een brievenbus vol kaarten, en mensen die speciaal kwamen met een attentie.                                     

Dank aan alle (oud)-zwangeren die gereageerd hebben op onze mail. Mede dankzij jullie is dit een meer dan geslaagde dag geworden.

Nieuwe student verloskunde

31/01/2021


Van 01-02-2021 t/m 02-04-2021 komt Lidewij Bangma bij ons haar eindstage doen. Haar stage valt onder het vitale beroep van zorgverlener. U kunt haar tegenkomen tijdens de spreekuren, bevallingen en kraamvisites. Mocht u bezwaar hebben, laat ons dit gerust weten. We wensen Lidewij een leerzame en leuke stagetijd toe!

Onder het kopje "verloskundige in opleidingen" stelt Lidewij zich voor.

Veranderingen team verloskundigen

27/10/2020

Maaike van der Woude vertrekt m.i.v. 28-10-2020. We danken Maaike voor haar inzet en wensen Maaike veel plezier en succes bij haar nieuwe baan in Friesland.

Eva Damsteegt en Anouk Ligthart zijn de nieuwe verloskundigen die het team komen versterken. Namens het team van De Nieuwe Vaart heten we hen van hart welkom!                                                                                                           

Mondmaskers

05/10/2020

Door de toename van het aantal Coronabesmettingen heeft onze beroepsgroep KNOV dringend geadviseerd om mondmaskers te dragen binnen de verloskundige praktijken. Hiermee wordt getracht de zwangeren te beschermen, maar ook om uitval en ziekte onder de verloskundigen te voorkomen.

Heb je Corona-achtige klachten of zit je in quarantaine? Kom dan niet naar de praktijk! Bij klachten of twijfels bel je eerst de praktijk voor overleg of het verzetten van je afspraak. Bij binnenkomst van de praktijk kun je je handen desinfecteren bij de desinfectiezuil en draag je een mondmasker.

Met deze landelijke maatregelen hopen we de reguliere verloskundige en echoscopische zorg te kunenn blijven continueren. En proberen we te voorkomen dat de zorg weer afgeschaald gaat worden.

We zien je dus graag in goede gezondheid met je eigen mondmasker op tijdens het verloskundige en/of echoscopische spreekuur!

 

Verhuizing ziekenhuis Hardenberg

17/09/2020

Het Röpke Zweers Ziekenhuis gaat de komende dagen verhuizen naar het nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum.                                                                                                 

Van donderdag 17-09-2020 om 24.00u tot zaterdag 19-09-2020 om 08.30u zal het ziekenhuis tijdelijk gesloten zijn voor alle verloskundige cliënten. Dit heeft gevolgen voor onze verloskundige zorg.

Binnen onze praktijk staat er voldoende vrouwkracht klaar om veilig en verantwoord de verloskundige zorg te kunnen blijven bieden. Ook de ziekenhuizen binnen en buiten onze regio zijn geïnformeerd over de tijdelijke sluiting van het ziekenhuis in Hardenberg. #samenwerking

Babynieuws Zoë

09/07/2020

Op 06-07-2020 zijn Zoë en Djarno de trotse ouders geworden van een zoon: Vigo. Vigo heeft tot bijna 42 weken op zich laten wachten, maar hij is het meer dan waard! Het gaat goed met het gezin. Ze genieten op dit moment volop van hun kraamweek.