Nieuws

Vertrek verloskundige Ilse

01/06/2023

Beste (aanstaande) ouders, lieve allemaal,

Hierbij wil ik jullie laten weten dat ik per 01-07-2023 Verloskundige Praktijk De Nieuwe Vaart ga verlaten. Na 18 jaar verloskunde, SEO-echoscopie en anticonceptie met al haar ontwikkelingen, ga ik tijdelijk stoppen met dit prachtige vak. Ik heb besloten om een sabbaticalperiode in te lassen en meer tijd te hebben voor mijn gezin, mijn familie en andere niet werk gerelateerde zaken.

Wat hebben we samen bijzondere momenten met elkaar gedeeld: van de allereerste echo, naar zwangerschapscontroles, naar het magische moment van geboorte van een kind, naar de kraamweek met de groei in het ouderschap tot de anticonceptie met spiraal plaatsingen.

Veelal waren dit positieve momenten, maar er waren ook momenten dat het minder leuk was, heel heftig, enorm verdrietig, spannend of met een minder goede afloop. Ook deze momenten zijn me dierbaar, omdat ik er voor jullie en bij jullie mocht zijn. Het heeft me mede gevormd tot de verloskundige die ik ben geworden.

Dank jullie wel voor het vertrouwen dat jullie in mij hadden. Dank jullie wel voor alle momenten die jullie met mij hebben gedeeld.

Ik zal mijn maatschapsdeel van de praktijk overdragen aan Eva Damsteegt. Zij zal mijn verloskundige en echoscopische werkzaamheden voortzetten in de praktijk.

Het volledige team zal m.i.v. 01-07-2023 dan bestaan uit verloskundigen: Anja Beekman, Zoë Brugman, Eva Damsteegt, Aisha Kooij en Elze Marsman. En daarnaast de 2 assistentes: Anita en Bianca.

Komende maand juni ben ik nog gewoon volledig aan het werk, naast enkele spreekuren en een aantal echodagen zal ik vooral dienst hebben. Mochten we elkaar niet meer op de praktijk of thuis treffen: het ga jullie goed! Geniet van deze bijzondere periode van zwangerschap, het aanstaande ouderschap, het magische moment van geboorte van jullie kind en de tijd erna. Ik wens jullie veel geluk!

“Tot waar en wanneer dan ook in het dorp!”

Met warme groet, Ilse

 

"Nieuwe" collega Eva

31/05/2023

Vanaf morgen verwelkomen we oud-collega Eva Damsteegt weer in ons team. Misschien hebben jullie haar al eens gezien tijdens een 13 of 20 weken echo. Of jullie kennen Eva nog als onze waarnemende collega van een paar jaar geleden. Eva zal in juni enkele dagen spreekuur en dienst doen tijdens de laatste maand van Zoë's zwangerschapsverlof.

Babynieuws Zoë

20/04/2023

Na opnieuw een zwangerschap van bijna 42 weken is dochter Sare Brokelman vandaag geboren. Zoë en Djarno gaan nu heerlijk genieten van de kraamtijd en hun kinderen Vigo en Sare. Wij wensen het gezin veel geluk en liefde toe!

Veranderingen NIPT

01/04/2023

In het begin van de zwangerschap ontvang je, indien gewenst, de informatie over alle onderzoeksmogelijkheden om meer te weten te komen over de gezondheid van het ongeboren kind. Het bloedonderzoek NIPT is een van de mogelijkheden. Zie ook www.pns.nl. De veranderingen van NIPT zijn kort samengevat:

Oude NIPT met uitgerekende datum vóór 09-10-2023:

Nieuwe NIPT met uitgerekende datum óp of na 09-10-2023:

Nieuwe collega Anja Beekman

29/03/2023

We verwelkomen vanaf vandaag collega verloskundige Anja voor de waarneming van Zoë's zwangerschapsverlof. Anja is voor ons (en sommigen van jullie) een oude bekende als student verloskunde en oud-collega. 

Welkom terug op honk, Anja! We wensen je veel werkplezier in onze praktijk en met ons team!

Jubileum assistente Anita

17/03/2023

Al 20 jaar is Anita werkzaam als assistente in onze praktijk. In de loop der jaren zijn er veel dingen veranderd in de team-samenstelling en al haar werkzaamheden. Zoals Anita zelf zegt "de assistentes zijn de stabiele factor". Ze bewijst het maar weer met een dienstverband van al 20 jaar :-) We hopen nog lang van haar kennis en kunde gebruik te mogen maken. Gisteren hebben we alvast het jubileum met de collega's gevierd.

Zwangerschapsverlof Zoë

03/03/2023

Na een gezellig teamuitje vorige week waarin Zoë werd verrast met een verlofpakket en een versierde praktijk, is het nu echt tijd om met verlof te gaan. Geen nachten meer op pad, zelf op zwangerschapscontrole komen en verder de tijd voor zichzelf en haar gezin hebben. We wensen Zoë een ontspannen verlof, en wachten samen met haar af tot de bevalling en baby zich aankondigen.

(Tijdelijk) afscheid verloskundigen

22/02/2023

Tijdens een smakelijk en gezellig teamuitje namen we vandaag alvast afscheid van Herma en Zoë. Vanaf maart vertrekt Herma bij ons, ze gaat aan de slag als klinisch verloskundige. Incidenteel zal ze nog een dag voor de praktijk komen werken. Voor Zoë is er een tijdelijk afscheid, haar zwangerschapsverlof start begin maart.

Nieuwe student verloskunde: Mariëlle

06/02/2023

De komende 2 weken mogen we Mariëlle Marsman, 1e jaars student van de Verloskunde Academie Groningen, verwelkomen voor haar allereerste stage in het werkveld. Welkom en heel veel plezier!

Wetswijziging gezag bij erkenning van de baby

27/01/2023

Vanaf 01-01-2023 krijgt een ouder automatisch gezag over het kind bij erkenning van de baby, ook wanneer het koppel niet gehuwd is of een geregistreerd partnerschap heeft. Dit geldt voor alle baby's die erkend worden na 01-01-2023. Het ouderlijk gezag hoeft dus niet langer samen met de moeder aangevraagd te worden bij de rechtsbank. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid "ouderlijk gezag en voogdij".

Goedkeuring langer gebruik Mirena spiraal

06/01/2023

Heb je de Mirena spiraal voor zowel anticonceptie als tegen heftig bloedverlies tijdens de menstruatie? Het is aangetoond dat de Mirena werkzaam is gedurende een periode van 5 jaar. Als de klachten van heftig menstrueel bloedverlies na 5 jaar nog niet zijn teruggekeerd, dan kan je overwegen om de Mirena tot maximaal 8 jaar te continueren.

Nieuwe praktijkassistente

12/12/2022

Graag willen wij jullie voorstellen aan onze nieuwe praktijkassistente Bianca! Haar foto is op dit moment alleen nog op onze Facebookpagina te zien.

Bianca is vandaag begonnen aan haar inwerkperiode en zal daarna zelfstandig de spreekuren op de maandag ondersteunen.

Wij heten Bianca van harte welkom in ons team en wensen haar ontzettend veel werkplezier!

Vertrek praktijkassistente Heidi

24/11/2022

Heidi heeft een prachtige kans gekregen om terug naar haar roots als dokterassistente te gaan, zich daarin verder te ontwikkelen en het werk is ook nog dichter bij huis. We gunnen haar deze mogelijkheid, ook al is het slikken om een teamlid na ruim 20 jaar los te moeten laten. We hebben er een mooie, gezellige en smakelijke laatste dag van gemaakt. Met een lach en traan en haar armen vol kado's hebben we Heidi uitgezwaaid.

Zwangere verloskundige

23/11/2022

Tijdens de fotoshoot in september maakten we een superleuke foto, waarmee Zoë haar zwangerschap aankondigt.

In april verwachten Zoë en haar vriend hun tweede kindje. 

Voor haar zwangerschapsverlof zijn we nog druk op zoek naar een vervangende collega.

Student verloskunde Ruth

07/11/2022

Ruth Laverman, 2e jaars student verloskunde AVAG, komt 7 weken bij ons stagelopen. We hopen haar veel van ons prachtige vak te kunnen laten beleven. Heel veel stageplezier, Ruth!

Vacature (dokters)assistente per december.

14/10/2022

Wij zoeken een assistente die ons team ondersteunt tijdens de spreekuurdagen. Je beantwoordt de telefoon, maakt afspraken en bent het aanspreekpunt voor de aanstaande ouders. Je zorgt voor een optimaal verloop van het spreekuur zodat de verloskundige en echoscopiste hun werk goed kunnen doen. Daarnaast voer je enkele medisch technische handelingen uit, hierbij is nascholing mogelijk. Ook heb je een aantal taken als praktijkassistente.

Functie-eisen:

Ben jij enthousiast, gedreven en klaar om in een gezellig team te komen werken?

Stuur ons je brief met CV per mail naar maatschap@denieuwevaart.nl

Reageer uiterlijk 31-10-2022

Fotoshoot

28/09/2022

Het was de hoogste tijd voor nieuwe team- en individuele foto's nu we weer op volledige bezetting zijn. Met dank aan #MariekeVogelzang van #TimetoShine en #PandOko in De Krim hebben we weer fantastische foto's kunnen maken en staat iedereen weer op "haar beste ik" op de foto! Kijk op onze website en geniet mee :-)

Nieuwe collega

01/08/2022

Per 01-08-2022 start Aisha Kooij als verloskundige!
Door haar komst kan iedereen met vakantie en zijn de werkdagen wat beter verdeeld.
We wensen haar heel veel werkplezier bij ons!

Nieuwe verloskundigen!

01/02/2022

We hebben 2 nieuwe collega's! Herma Ebbers en Elze Marsman zijn de nieuwe vaste verloskundigen in ons team. Herma zal zowel spreekuur als dienst doen, Elze werkt alleen de spreekuren. Wij zijn heel blij met hun komst en wensen hen veel werkplezier in onze praktijk! 

Livestream Covid & zwangerschap

05/01/2022

Woensdag 12-01-2022 om 20.00u organiseren de beroepsgroepen van gynaecologen (NVOG) en verloskundigen (KNOV) en het ministerie van VWS een livestream voor (zwangere) vrouwen over vruchtbaarheid, zwangerschap en Coronavaccinatie. Er wordt ingegaan op de meest gestelde vragen over zwangerschap en vaccineren tegen Corona. Ook is er de mogelijkheid om vooraf en tijdens de livestream vragen te stellen en direct antwoord te krijgen.

Deelnemen kan direct via de link op de website van de NVOG: https://www.nvog.nl/livestream/

Vooraf aanmelden is niet nodig en deelname is gratis (en kan anoniem)