BevallingBevalling

In de loop van de zwangerschap ga je meer toeleven naar de bevalling. Als de zwangerschap zonder complicaties verloopt, mag je tussen 37 en 42 weken onder begeleiding van ons (thuis) bevallen. We bieden je continue ondersteuning en blijven bij je vanaf het moment dat je het nodig hebt.

Bevallen kan op verschillende manieren: thuis of in het ziekenhuis, met behulp van yoga of hypnobirthing, staand of gehurkt, op de baarkruk of in bad, of op een andere manier die bij je past. Al deze manieren zijn veilig.
Wij hebben een speciaal bevalbad in de verhuur; vraag ons naar de mogelijkheden als je geïnteresseerd bent.

We helpen jullie om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling. We geven tijdens de controles uitleg over wat je kunt verwachten tijdens de bevalling en wanneer je ons kunt bellen. Een goede voorbereiding kan angst en onzekerheid wegnemen.

Heb je speciale wensen, dan kan je deze bij ons aangeven en kunnen we er rekening mee houden. Het kan zijn dat je het fijn vindt om een geboorteplan te maken. Het belangrijkste is, dat je op een manier en een plek bevalt die voor jullie het prettigst voelt en waarbij je je zoveel mogelijk kan ontspannen. Ontspanning is belangrijk om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Links t.a.v. bevallen:

Boekenlijst: